Allt du behöver veta om licensierade kostrådgivare

De flesta människor är medvetna om att näring och kost spelar en stor roll för att upprätthålla en hälsosam livsstil. Vad många inte vet är att det finns ett helt fält av yrkesverksamma, så kallade diplomerad kostrådgivare, vars uppgift är att hjälpa människor att göra de nödvändiga förändringarna i sin kost och sina matvanor. Är du nyfiken på att lära dig mer? Fortsätt läsa för att få reda på allt du behöver veta om licensierade kostrådgivare.

Näringsrådgivning definierad

Vad är egentligen näringsrådgivning? Enkelt uttryckt är det en process där man arbetar med en person för att hjälpa honom eller henne att göra nödvändiga förändringar i sin kost för att förbättra sin allmänna hälsa. Det kan handla om allt från att lära dem om vikten av hälsosamma matvanor till att ta fram en personlig måltidsplan som tar hänsyn till deras specifika kostbehov.

Licensierade kostrådgivare jämfört med registrerade dietister

Det är viktigt att notera att det finns en skillnad mellan licensierade kostrådgivare och registrerade dietister. Båda är kvalificerad hälsovårdspersonal som har genomgått en omfattande utbildning i näringslära, men registrerade dietister har också en kandidatexamen i dietik eller ett relaterat område. I vissa stater kan det också krävas att licensierade kostrådgivare har en kandidatexamen, medan det i andra stater endast krävs att de har ett visst antal timmars eftergymnasial utbildning.

Tjänster som erbjuds av licensierade kostrådgivare

Licensierad kostrådgivare erbjuder ett brett utbud av tjänster som syftar till att hjälpa individer att göra nödvändiga förändringar i sin kost och sina matvanor. Dessa tjänster kan tillhandahållas individuellt eller i grupp, t.ex. i form av seminarier eller kurser. Några av de vanligaste tjänsterna som erbjuds av licensierade kostrådgivare är följande:

  • Näringsbedömningar
  • Personlig måltidsplanering
  • Rådgivning om viktkontroll
  • Utbildning i hälsosamma matvanor
  • Demonstrationer/klasser i matlagning
  • Rundturer i livsmedelsbutiker

Slutsats

Om du är intresserad av att ändra din kost men inte vet var du ska börja, kan du överväga att samarbeta med en licensierad kostrådgivare. Dessa yrkesmän är specialutbildade för att hjälpa människor att utveckla hälsosamma matvanor och göra nödvändiga förändringar i sin kost. Oavsett om du behöver hjälp med att ta fram en hälsosam måltidsplan eller bara vill ha någon att prata med om dina kostmål kan samarbete med en licensierad kostrådgivare vara precis vad du behöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *