Allt du behöver veta om shortchaps samt benskydd till häst

När du rider din häst är det viktigt att se till att hästen är bekväm och skyddad. Därför har shortchaps och benskydd blivit en viktig del av din hästs utrustning. Men om du är ny på detta, kan du vara osäker på vilken typ av shortchaps och benskydd som är bäst lämpade för din häst och dina behov.

I den här bloggen kommer vi att ta en titt på allt du behöver veta om shortchaps och benskydd till häst.

Först av allt, vad är shortchaps? Shortchaps är ett par skydd som skyddar frambenen på hästen från slag och stötar under ridning. De är vanligtvis gjorda av neopren, läder eller syntetiskt material och finns i olika storlekar och stilar. Det är viktigt att välja rätt storlek för att se till att de passar din häst ordentligt och inte glider eller skaver.

När du väljer shortchaps bör du också titta på det material som de är gjorda av. Om du ofta rider i vatten eller våt terräng kan det vara bra att välja vattenavvisande shortchaps. Om du rider i varmt klimat kan andningsbara shortchaps vara bättre eftersom de hjälper till att hålla din häst sval.

Precis som shortchaps hjälper benskydd också till att skydda hästens ben under ridning. De finns i olika stilar och material, men vanligtvis är de gjorda av neopren, läder eller syntetiskt material. När du väljer benskydd bör du se till att de passar din häst ordentligt och inte glider eller skaver.

Det är också viktigt att titta på det specifika användningsområdet för dina benskydd. Om du gör hoppning eller dressyr kan det vara bättre att välja benskydd som ger extra skydd runt kotleden och benet. Om du rider på terräng eller under påverkan av träningsmaskin kan det vara bättre att välja benskydd som ger extra dämpning för att minska tröttheten i hästens ben.

En annan faktor att tänka på när det gäller benskydd är om de behöver tvättas och underhållas regelbundet. Benskydd av neopren kan behöva tvättas regelbundet för att behålla sin form och elasticitet. Benskydd av läder måste också tas om hand regelbundet för att hålla dem mjuka och smidiga.

Att välja rätt shortchaps och benskydd till häst handlar om att förstå dina behov och hästens behov. Det är viktigt att tänka på vilket material som passar bäst för dina behov och även att titta på användningsområdet för dina skydd. Titta även på vilken storlek som är lämplig för hästen och hur lätt de är att underhålla.

Genom att välja rätt shortchaps och benskydd kan du se till att din häst är bekväm och skyddad under ridning. Så tänk igenom dina behov och välj de skydd som passar bäst för din häst och dig.