Barnsäkra hemmet med dessa tips

Bilden visar ett par med barn som har sett till att barnsäkra hemmet

När det gäller att barnsäkra hemmet finns det några grundläggande saker du kan göra för att göra det säkrare för ditt barn. En av de viktigaste sakerna för att öka barnsäkerhet i ett hem. Det är att installera trappgrindar i toppen och botten av alla trappor för att förhindra allvarliga fall. Du kan även behöva barnsäkra med säkerhetsgrindar vid braskaminen eller vid spisen.

Du bör också installera lås på skåp och lådor där farliga föremål eller kemikalier kan förvaras. I badrummet är det viktigt att installera lås på toalettstolen och att förvara alla rengöringsmedel i ett skåp där ditt barn inte kan nå dem.

I vardagsrummet är det viktigt att ta bort alla små föremål som kan utgöra en kvävningsrisk, till exempel mynt eller knappar. Du bör också se till att alla sladdar från persienner eller gardiner är utom räckhåll. Genom att vidta dessa enkla åtgärder kan du hjälpa till att förebygga olyckor och hålla ditt barn säkert.

Så här kan du enkelt barnsäkra ditt hem

Som nybliven förälder kan det vara svårt att veta hur man ska barnsäkra sitt hem. Du vill skapa ett säkert och barnsäkert hem för din familj. Men du kanske inte vet var du ska börja. Det finns olika faror för barn i olika åldrar och för att vara på den säkra sidan bör du barnsäkra ditt hem innan ditt barn kan ta sig runt på egen hand.

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att barnsäkra ditt hem är således att installera trappgrindar både på övervåning samt på undervåningen i alla dina trappor. Detta hjälper till att förhindra allvarliga fall och ger dig sinnesro i vetskapen om att ditt barn är säkert.

En annan viktig åtgärd är att installera magnetlås i köket så att ditt barn inte kan komma åt vassa föremål eller farliga kemikalier. Det kan även vara en fördel att installera en spisvakt samt spisskydd men glöm inte bort att installera en spärr för ugnsluckan.

Glöm inte bort att badrummet och vardagsrummet också behöver barnsäkras

I badrum är det viktigt att installera lås för toalettsitsen så att ditt barn inte kan ramla in och drunkna. Det är också en bra idé att förvara alla rengöringsmedel i ett skåp där ditt barn inte kan nå dem.

I vardagsrummet är det viktigt att ta bort alla små föremål som kan utgöra en kvävningsrisk, till exempel mynt eller knappar. Du bör också se till att alla sladdar från persienner eller gardiner är utom räckhåll så att ditt barn inte kan trassla in sig i dem.

Genom att vidta några enkla åtgärder som att installera barngrindar och magnetlås för skåp och lådor. På så sätt kan du göra ditt hem mycket säkrare för ditt lilla barn. Genom att vara proaktiv och barnsäkra ditt hem innan ditt barn börjar krypa runt kan du hjälpa till att förebygga olyckor och hålla ditt lilla barn säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *