Bygg ett system med VR Gaming hemma och spela VR spel

VR Gaming med Oculus Rift S och VR tillbehör som Bobo VR samt Vive trackers

Så här kan du enkelt kan bygga ett VR gaming system hemma för att spela dina VR spel på exempelvis Oculus Rift S. Du kan även koppla på ditt BoboVR interface. Det finns även vissa skillnader mellan vad som passar i form av VR gaming tillbehör, som Vive trackers och Oculus link.

Hur fungerar VR gaming och vilka VR tillbehör passar

I grund och botten handlar spel i virtuell verklighet (VR) om att fördjupa sig i en digital miljö. Genom att ta på sig ett headset och kontroller kan spelarna interagera med sin omgivning. Samtidigt kan spelaren njuta av en nivå av frihet och kroppslighet, som inte är möjlig med traditionella spelsystem. Men vad exakt behöver du för att komma igång med VR spel? Så här kan du få reda på hur du enkelt kan bygga ett VR gaming system hemma så att du kan spela VR spel.

Det skiljer nämligen mellan VR tillbehören i vissa fall mellan exempelvis Oculus Quest 1 och Oculus Quest 2 där det finns en speciell Oculus quest kabel, som heter Oculus quest 2 link cable du kan även behöva speciella Oculus quest 2 headphones och ett praktiskt Oculus quest 2 elite strap. Går du i tankarna på att beställa VR gaming tillbehör 

Vad du behöver för att komma igång med VR spel

Det första steget är att köpa ett VR headset. Även om det finns många olika modeller på marknaden har de alla i princip samma funktion. De låter dig gå in i spelvärlden genom att visa digitala bilder direkt framför dina ögon.

De mest populära headseten som finns tillgängliga för närvarande är Oculus Rift, HTC Vive och PlayStation VR. När du väl har bestämt dig för ett headset måste du också köpa en speldator eller konsol som är tillräckligt kraftfull för att köra VR spel. Oculus Rift kräver till exempel ett NVIDIA GTX 970/AMD R9 290-grafikkort eller högre, medan HTC Vive kräver ett NVIDIA GTX 1060/AMD Radeon RX 480 eller högre.

Nästa steg är att ställa in hårdvaran. Denna process varierar beroende på vilket headset du har köpt, men i allmänhet är det en relativt enkel process som bara kräver att du följer instruktionerna som följer med headsetet. När hårdvaran väl är inställd måste du ladda ner lite programvara så att du kan börja spela VR-spel. De två mest populära plattformarna för VR spel är SteamVR och Oculus Home, men det finns även andra alternativ.

När allt är igång är det dags att börja spela några spel! Även om det finns många olika titlar att köpa rekommenderar vi att du börjar med något som är relativt enkelt och lätt att ta till dig så att du kan vänja dig vid känslan av att spela i VR. När du är mer bekväm med de grundläggande kontrollerna kan du sedan gå vidare till mer komplexa spel som kräver större fysisk fingerfärdighet och hand-ögonkoordination.

Med bara några få enkla steg kan du enkelt bygga ett VR-spelsystem hemma och börja spela VR-spel! Allt du behöver är ett headset, en dator eller konsol som är tillräckligt kraftfull för att köra VR spel och lite programvara så att du kan börja spela. Dyk ner i den virtuella verklighetens värld redan i dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *