En hundägares guide till selar och halsband

När det gäller att välja rätt typ av hundsele eller halsband finns det några saker du måste ta hänsyn till. Selar är mer populära än halsband, eftersom de fördelar den kraft som hunden har över hela kroppen, snarare än bara runt halsen när hunden försöker dra i kopplet. De kan också vara till hjälp för att träna hundar att inte dra i kopplet. Vissa raser är dock bättre lämpade för att gå med sele, medan andra klarar sig bättre med ett vanligt halsband.

Den vanligaste typen av hundsele är den H-formade selen. Den här typen av sele lindas runt hundens bröst och fästs på baksidan. Det är ett bra alternativ för hundar som drar i kopplet, eftersom det sätter tryck på bröstet snarare än på nacken. Den är dock inte lämplig för alla raser – små hundar kan ibland glida ur dem, och de är inte idealiska för långpromenader eftersom de kan gnugga mot hundens ben.

Om du letar efter ett halsband till din hund finns det några olika alternativ att välja mellan. Den mest populära typen av halsband är spännehalsbandet, som liknar ett mänskligt bältesspänne.

Alla dessa saker hittar du hos Hundstil.com i deras stora utbud av hundtillbehör. Med allt från hundtäcken till hundsängar kan du vara säker på att du kommer hitta precis det du letar efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *