Fördelarna med naturliga kosttillskott

Många människor vänder sig till naturliga kosttillskott för att förbättra sin hälsa. Naturliga kosttillskott är vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Dessa kosttillskott är avsedda att användas som komplement till den vanliga kosten. Tillägg kan köpas i form av kapslar, tabletter, pulver osv. Här är några av de mest populära naturliga tillskotten och deras fördelar.

MSM kosttillskott är en helt naturlig källa till organiskt svavel. Organiskt svavel utgör 0,25 % av kroppsvikten. Bland annat beståndsdelar av kollagen, som är det mest rikliga proteinet i kroppen, och finns främst i kroppens proteinrika vävnader som muskler, ligament, senor, ben, tarmar, hår, hud och naglar. MSM finns vanligtvis i pulverform. Kolloidalt silver avlägsnar svampar, virus, bakterier och encelliga protozo-parasiter (t.ex. amöbor och plasmodium). Kolloidalt silver förstör mikroorganismernas syreomsättning.

Vitamin C är ett vattenlösligt vitamin som finns i citrusfrukter, gröna bladgrönsaker, tomater, potatis och meloner. C-vitamin är en viktig antioxidant som hjälper till att skydda cellerna från skador. Det bidrar också till att stärka immunförsvaret. C-vitamin kan tas i tilläggsform eller fås från livsmedel som är rika på C-vitamin.

D-vitamin är ett fettlösligt vitamin som finns i fiskleveroljor, äggulor och mjölk. D-vitamin är viktigt för benhälsan eftersom det hjälper kroppen att ta upp kalcium från kosten. D-vitamin kan också tas i form av kosttillskott eller erhållas genom exponering för solljus

Omega-3-fettsyror är en typ av omättat fett som finns i fet fisk som lax, makrill och sardiner. Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärthälsan eftersom de bidrar till att sänka kolesterol- och triglyceridnivåerna i blodet. Omega-3-fettsyror kan också tas i form av kosttillskott eller fås genom att äta fet fisk regelbundet.

Slutsats

Naturliga kosttillskott kan vara ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa. Se till att tala med din vårdgivare innan du tar några kosttillskott, särskilt om du har befintliga hälsoproblem eller tar receptbelagda mediciner. Kosttillskott kan interagera med mediciner och är kanske inte lämpliga för alla. När de tas enligt anvisningarna kan naturliga kosttillskott vara ett säkert och effektivt sätt att förbättra din allmänna hälsa och ditt välbefinnande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *