Historien bakom padel

Padel är en racketsport som är en kombination av squash, tennis och badminton. Den kan spelas antingen som singel eller dubbel och är en relativt ny sport, eftersom den bara har funnits sedan 1970-talet. Även om dess popularitet har ökat under de senaste åren har padel en lång och historisk historia. Låt oss ta en titt på hur denna unika sport kom till.

Padelens begynnelse

Padel uppfanns i Mexiko på 1970-talet av två entreprenörer, Alfonso de la Puente och Enrique Corcuera. De två männen letade efter ett sätt att göra tennis mer tillgängligt för gemene man och skapade därför ett spel som kunde spelas på en mindre bana med kortare racketar. De kallade sitt nya spel för ”paddle tennis” och det slog snabbt igenom hos lokalbefolkningen.

Från Mexiko till Europa

I början av 1990-talet tog sig padel till Europa där det introducerades av Javier Bosch, en spansk entreprenör. Bosch lade märke till sportens popularitet när han var på semester i Mexiko och bestämde sig för att ta med den tillbaka till sitt hemland. Han skapade den första padelklubben i Spanien och därifrån började padel växa i popularitet i hela Europa.

Dagens padelscen

Padel har kommit långt sedan dess ödmjuka början i Mexiko. Sporten har nu professionella ligor och turneringar över hela världen och miljontals människor spelar padel på fritiden. Även om den fortfarande inte har uppnått samma popularitet som tennis eller squash råder det ingen tvekan om att padel är på frammarsch och här för att stanna.

Padel är en unik racketsport med en lång och intressant historia. Det som började som ett sätt att göra tennis mer tillgängligt har nu förvandlats till ett världsomspännande fenomen med professionella ligor, turneringar och miljontals fritidsspelare. Om du letar efter en ny racketsport att prova, se till att ge padel en chans!

Vill du istället bygga padelbana ska du ta kontakt med Byggapadelbana. De bygger padelbanor som är specialtillverkade för att klara av det tuffa nordiska klimatet. Så om du vill köpa padelbana ska du kolla in Byggapadelbana och deras högkvalitativa padelbanor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *