Hur du hittar de perfekta växterna för ditt utrymme

Konstgjorda växter som ser äkta ut och snygga växtväggar, sidenblommor och konstgjorda träd

Har du ett företag inom hotell och restaurang och vill skapa en konstgjord växtvägg som ser naturlig ut. Du kanske letar efter dekorering till ditt hybrida kontor och vill inreda med hållbara konstväxter som ser äkta ut. Då kan du titta närmre på konstväxter som är skapade med vackra bladverk och ifall det är blommande vackra tygblommor.

Du kanske vill dekorera med snittblommor och skapa en egen konstgjord blombukett med vackra snittblommor av sidentyg. Idag finns det naturtrogna sidenblommor som ser ut som en äkta snittblomma. Du kan även får dessa efter säsong och det uppdateras ständigt.

Hur du hittar de perfekta växterna för ditt utrymme

När det gäller att hitta de perfekta växterna för ditt hem, kontor eller offentliga utrymme finns det några saker du måste ta hänsyn till. Vilken typ av utrymme har du? Hur mycket naturligt ljus får det? Hur är temperaturen? När du har svarat på dessa frågor kan du börja begränsa dina alternativ och hitta växter som kommer att trivas i ditt utrymme.

Detta gäller självfallet organiska växter. Med konstgjorda växter behöver du inte använda vare sig bevattningssystem, som självvattnande krukor och droppsystem. Du behöver inte heller scheman för bevattning eller använda dig av växtbelysning för mörkare utrymmen under dygnets ljussvagare timmar.

Du spara på så sätt på energi ur många aspekter. Har du tänkt på hur mycket resurser det tar att odla upp och transportera snittblommorna, som håller sig vackra i några veckor, i bästa fall.

Tänker du ur ett hållbarhets perspektiv så kommer du ha glädje över en vacker blombukett av vackra sidenblommor i många år framöver och du kan variera dessa efter egen smak och tycke, efter säsong.

Som företagare som brukar beställa färska snittblommor. Då vet du förmodligen den stora utgiftspost som krävs för att ombesörja dina utrymmen med färska snittblommor och organiska växter. Du måste inte ersätta allt detta med en gång, byt ut till konstgjorda växter successivt.

Växter för inomhusbruk i jämförelse med växter för utomhusbruk

Ett av de första besluten du måste fatta när du väljer växter är om du vill ha inomhus- eller utomhusväxter. Om du letar efter växter för din lägenhet är det troligt att du främst vill ha inomhusväxter, eller balkongväxter.

Om du däremot letar efter växter till ett radhus, hem, kontor, restaurang eller ett hotell kanske du vill ha en blandning av båda. Det finns fördelar med båda typerna av växter.

Inomhusväxter kan rena luften och förbättra ditt välbefinnande. Dessa kräver inte heller lika mycket underhåll som utomhusväxter. Utomhusväxter kan ge skugga och avskildhet, och de kan hjälpa till att kyla ditt hem eller kontor på sommaren.

När du väljer utomhusväxter ska du se till att välja sådana som är inhemska i ditt område så att de klarar av de lokala klimatförhållandena. Detta gäller enkom organiska växter. Du kommer att kunna skapa betydligt mer scenarion med konstväxter som ser äkta ut, konstgjorda, blommande krukväxter eller konstträd.

Hur du kan tänka i valet mellan trendiga och mer klassiska växter

När du har bestämt dig för om du vill ha inomhus- eller utomhusväxter måste du bestämma vilken stil du vill ha. Är du ute efter något trendigt eller klassiskt?

Återigen finns det fördelar med båda typerna av växter. Trendiga växter kan ge ditt utrymme en egen stil och få det att kännas mer modernt. Klassiska växter är tidlösa och kommer aldrig att gå ur tiden.

De kan också vara lättare att ta hand om eftersom de inte kräver lika mycket underhåll som trendiga växter. När du väljer klassiska växter ska du leta efter sådana som kräver lite underhåll och är lätta att sköta, till exempel suckulenter eller ormväxter.

När du väljer bland konstväxter behöver du aldrig räkna in skötseln. Den kan räknas in som minimal och krävs inte enligt ett visst intervall. Du behöver inte heller tänka så mycket på att välja en typ av växt, blomma eller träd som är lättskött. Du kan istället välja helt fritt, när du väljer konstväxter.

Detta ger dig stora fördelar när du vill inreda och det kommer att göra det hela betydligt roligare. Är du inredare? Då kan du även visa upp fördelarna med konstväxter och ge din kund en utförlig kostnad för investeringen i konstväxter, konstblommor och konstgjorda träd. Du kan enkelt skicka med detta i ditt förslag till din kund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *