Se fördelarna med att välja en optisk kabel

Snabbt nätverk med fiberoptiska lösningar från Smartoptics

Om du vill skapa stabilare och mer tillförlitliga nätverksförbindelser bör du välja optiska fiberkablar framför vanliga kopparkablar. Optiska fiberkablar är tillverkade av tunna strängar av glas eller plast, vilket gör att de kan överföra data i höga hastigheter med mycket liten signalförsämring och behöver ofta en transceiver.

Detta gör dem idealiska för dataöverföring över långa avstånd samt för tillämpningar som kräver hög bandbredd. Fiberoptik använder sig av ljussignaler för att överföra data, vilket ger ett antal fördelar jämfört med elektriska signaler.

Kopparkablar å andra sidan är utsatta för elektriska störningar och signalförlust över avstånd, vilket gör dem mindre lämpliga för verksamhetskritiska tillämpningar.

En av de största fördelarna med att använda fiberoptisk kabel är att den är mycket mindre känslig för störningar än koppartråd. Detta innebär att dina data överförs mer tillförlitligt och med mindre risk för fel.

Öka bandbredden och välj rätt typ av optisk kabel

En annan fördel med fiberoptik är att den kan stödja mycket högre bandbredd än koppartråd. Det innebär att du kan överföra mer data i högre hastigheter via en fiberoptisk anslutning. En fiberoptisk kabel också mycket tunnare och lättare än koppartråd, vilket gör den lättare att installera och underhålla.

Du kanske har höst termen ”svartfiber” eller dark fiber används för att beskriva optisk fiber som har lagts ner men som för närvarande inte används. Dark fiber kan hyras av telekommunikationsföretag och andra organisationer för att skapa mer stabila och tillförlitliga nätverksförbindelser över tid.

Ökad kapacitet, dark fiber kan överföra mer data än vanliga fibrer, vilket gör den idealisk för tillämpningar med hög bandbredd, t.ex. videokonferenser och strömmande media. Vill du skapa ett stabilare, säkrare och snabbare nätverk för ditt företag så överväg att använda optisk fiberkabel i stället för vanliga kopparledningar.

Optisk fiber är tillverkad av högkvalitativt glas eller plast, vilket gör den mycket tunnare och lättare än kopparkabel. Detta gör den idealisk för signalöverföring över långa avstånd med liten försämring. Dessutom är optisk fiber inte känslig för elektromagnetisk störning (EMI), vilket innebär att det är mindre sannolikt att din signal drabbas av störningar eller avbrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *