Vad är skillnaden mellan e-cigg, vejp och e-vätska?

Att utforska världen av e-cigg, vejp och e-vätska kan vara förvirrande för nybörjare. Vad är egentligen skillnaden mellan dessa termer och hur påverkar de användningen av elektroniska cigaretter? Vi tar en närmare titt nedan för att klargöra.

1. E-Cigg: E-Cigg, förkortning för elektronisk cigarett, är en enhet som används för att simulera rökningen av traditionella cigaretter. Dessa enheter drivs vanligtvis av batterier och innehåller en vätska som, när den värms upp, omvandlas till ånga som användaren inhalerar. E-cigg kan antingen vara engångsartiklar eller återanvändbara med utbytbara delar.

2. Vejp:Vejp” är en informell term som används för att beskriva handlingen att använda en e-cigg eller elektronisk cigarett. Termen härstammar från ångan som genereras när vätskan värms upp och inhaleras av användaren. Så när någon ”vejpar” betyder det helt enkelt att de använder en e-cigg för att inhalera ånga istället för att röka traditionella cigaretter.

3. E-Vätska: E-Vätska, även känd som e-juice eller e-liquid, är den vätska som används i e-cigg för att generera ångan som användaren inhalerar. Denna vätska består vanligtvis av en blandning av propylenglykol, vegetabilisk glycerin, aromämnen och ibland nikotin. E-vätska finns i en mängd olika smaker och nikotinstyrkor för att tillfredsställa olika användares preferenser.

I sammanfattning är e-cigg en enhet som används för att simulera rökningen av traditionella cigaretter, vejp är handlingen att använda en e-cigg och inhalera ångan, och e-vätska är den vätska som används i e-ciggen för att generera ångan. Genom att förstå dessa termer kan användare navigera i den växande världen av elektroniska cigaretter med större klarhet och förståelse.