En fallskyddskurs mot fall vid arbete på höga platser. Att arbeta på höjder medför ofta många risker för sjukdom och olyckor, därför är det viktigt att arbetarna har en fallskyddsutbildning. Att falla är den vanligaste dödsorsaken i byggbranschen. Målet med fallskyddsträning är att utbilda deltagarna och säkerställa en säker arbetsmiljö. Utbildning kan skräddarsys efter dina företags behov med hjälp av olika former av praktiska övningar.

Vem är kursen för?

Detta utbildningsprogram är avsett för alla som arbetar på tak och andra höjder. Fallskydd är också viktigt för handledare och chefer som ansvarar för den övergripande arbetsmiljön för dem som arbetar på fältet. Exempelvis är det populärt med att man har gått en fallskyddsutbildning för fasadmålning i Stockholm, detta då det oftast sker på höga höjder med tanke på storlekarna på alla hus som finns i Stockholm.

Vad finns det för lagar?

Arbetsgivare måste informera sina anställda om arbetsplatsrisker enligt arbetsmiljölagen, kapitel 2, och 7. Dessutom är det arbetsgivarens ansvar att se till att arbetstagare har nödvändig utbildning och utrustning för att utföra sina uppgifter på ett säkert sätt. Arbetsmiljölagen, kapitel 2 och, säger att försiktighetsåtgärder måste vidtas för att undvika skador som fall och ras. Denna bestämmelse omfattas av reglerna i AFS-regel 1981: 1

Dokumentcertifikat

Efter godkänd fallskyddsutbildning, får man ett personligt intyg från deltagaren som uppfyller kraven från Arbetsverket och miljön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *