Skillnad mellan PVC och PE presenning

Skillnader mellan PE och PVC-presenningar

Många känner inte till skillnaden mellan PE och PVC-presenningar. Bokstavligen, PE och PVC är tydligt olika. Nedan följer en grundläggande förklaring till skillnaderna mellan de två presenningarna.

PE: det kemiska namnet är polyeten. Det är ett halvkristallint termoplastmaterial för tillverkning av PE-presenningar. Så vad är egenskaperna hos PE? Polyeten är luktfri, giftfri, vaxaktig vid beröring, låg temperaturbeständighet, utmärkt vattenabsorbering, utmärkt elektrisk isoleringsprestanda, kan användas normalt vid 70-100 ° C och är stabilt kemiskt bestämt.

PE presenning

PE Presenning är vanligtvis tillverkad av HDPE (High Density Polyeten), som har en hög driftstemperatur och utmärkt hårdhet, hållfasthet och kemisk beständighet. Polyeten är lämplig för ihålig formning, formsprutning och extrudering av olika produkter (hård beläggning) som olika behållare, nät, förpackningsband, etc. Och det kan användas som ett foder av kablar, rör, profiler, plattor och så vidare.

PVC presenning

PVC presenning är en flexibel polyesterd presenning med hög hållfasthet tillverkad av polyestertyg med hög hållfasthet, laminerad med polyvinylklorid (PVC) som innehåller snabbare kemikalier, svampdödande medel, åldrande medel, antistatiska medel. Och mer. plastbelagd. Hög temperatur mjukgörare tillsats. Den har funktioner som vattentät, svampdödande, kallt motstånd, åldringsbeständighet och statisk elektricitet. Styrkan, töjningen och rivhållfastheten hos denna produkt är mycket bättre än traditionella presenningar. Utseendet på produkten är färgstarkt och attraktivt.

PE råvaran för presenning hänvisar vanligtvis till ett färgstarkt randigt tyg där båda sidorna av PE -tyget är belagda med PE -film och polypropylentyg. Tillverkningsprocessen är följande. Dubbelsidig rund sax i vävt tyg. Presenningens vattentäta prestanda är låg, och den vattentäta prestandan efter användning är i allmänhet inte garanterad. Nackdelen är att den är lätt att bära. Fördelen är att den är lätt, snygg och ren.

Användningsområden

Några olika användningsområden som presenningen har är inom exempelvis byggbranschen där presenningar kan användas som skydd på olika sätt. Detta då som exempelvis arbetstält eller som överdragsskydd till material eller verktyg, som privatperson hemma används även presenningen till samma sak, som skydd. Men privat hemma är det mer vanligt att man även använder som skydd för fordon som exempelvis båtar eller mopeder. Man kan även använda presenningen som ett snabbtält eller depåtält med tanke på dess egenskaper.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *