Bastupanel och virke till bastulav

När du letar efter en bastu är ett av de viktigaste besluten du måste fatta vilken typ av panel du ska välja. Det finns tre huvudtyper: al, asp och gran. Alla tre har sina fördelar så det kan vara svårt att avgöra vilken som är rätt för dig.

Al är den populäraste typen av bastupanel. Det är tätare än andra träslag, vilket gör att det inte drar till sig smuts lika lätt och är mer färgbeständigt. Asp är ett mycket mjukt träslag, så det är bekvämare att sitta på. Det är dock inte lika hållbart som al och kan vara svårare att hålla rent. Gran är det billigaste alternativet, men den kan ha många kvistar som droppar kåda. Så vilken ska du välja?

Om du letar efter en bastu för ditt hem skulle alla dessa alternativ fungera bra. Men om du letar efter en bastu för ett offentligt utrymme, t.ex. ett gym eller spa, rekommenderar vi att du väljer en al.

Då är bara frågan vart du kan hitta alla dessa olika paneler. Jo det gör du hos Bastupunkten. Bastupunkten.se har allt du kan tänka dig när det kommer till att skapa din egen drömbastu. Därför är dem det självklara valet om du är ute efter en glasvägg eller bastusten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *