HLR utbildningar räddar liv

Om du kan grunderna i HLR kan du vara någon som räddar liv. Hjärt- och lungräddning är något som är otroligt viktigt att kunna då du aldrig vet vilka situationer du kanske hamnar i. Människor kan drabbas av plötsliga hjärtstopp när som helst och då är det otroligt viktigt att någon i närheten kan HLR. Men för dig som inte redan kan det kommer du kunna lära dig lite i texten nedan.

Vad är det första du gör? Jo det är att du kollar först om personen är vaken och hur den andas. Försök också att komma i kontakt med den andra personen genom att prata och skaka lite på den för att få svar. Om du inte får ett svar lägg då en hand på pannan och öppna luftvägarna för att kontrollera om personen andas. Luta huvudet bakåt och lyft hakan. Placera sedan pek- och långfingret på den andra handen ovanför hakan. Lägg sedan örat nära personens näsa och mun för att både kunna höra om den andas men också för att känna andningen och se om bröstkorgen rör sig. Vid hjärtstillestånd förekommer ofta oregelbundna andningsmönster vilket betyder att den behöver akut hjälp.

HLR-träning är livsviktigt och räddar liv, därför bestämde sig den före detta sjuksköterskan Camilla Thurell för att starta WebbkursHLR. Det ger alla möjlighet att delta i en HLR utbildning. Hon arbetade sedan som HLR-instruktör och hjälpte människor att lära sig hur man utför HLR på barn och vuxna. Camilla Thurell hjälper även företaget HLR utbildningar och erbjuder möjlighet att hyra eller köpa en hjärtstartare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *