Hur man byter oljefilter i en traktor eller hjullastare

Bilden visar: Fordon som använder hydraulolja. Hydrauloljor är essentiella för effektiva hydraulsystem och hög kvalitet ger många gånger en ökad maskinprestanda.

Att byta oljefilter på din hjullastare eller traktor är en viktig del av underhållet av maskinen. Processen varierar beroende på fabrikat och modell, men grunderna förblir desamma. I det här blogginlägget går vi igenom några tips för att byta oljefilter i en traktor eller hjullastare.

Steg ett: Förberedelser för jobbet

Innan du börjar är det viktigt att ha alla nödvändiga förnödenheter till hands. Du kommer att behöva ett nytt oljefilter från Kespa, en oljeavrinningsskål, en skiftnyckel och en oljefilternyckel. Det är också bra att ha pappershanddukar och trasor till hands för att städa upp eventuella spill eller kladd som kan uppstå under processen. När du har allt du behöver kan du börja.

Steg två: Ta bort det gamla oljefiltret

Börja med att lossa dräneringspluggen som sitter i botten av din motor med hjälp av en skiftnyckel. När den är tillräckligt lös för att kunna avlägsnas för hand gör du det och låter all gammal olja rinna ner i din avloppstank. Använd sedan din skiftnyckel för att ta bort det gamla oljefiltret från sitt hölje. Om det sitter fast kan du behöva använda en oljefilternyckel för att lossa det innan du tar bort det helt.

Steg tre

Nu när du har tagit bort det gamla filtret tar du fram det nya och dubbelkollar att det är kompatibelt med traktorns eller hjullastarens märke och modell innan du installerar det i stället för det gamla. När du har bekräftat kompatibiliteten skruvar du helt enkelt in det nya filtret tills det sitter ordentligt på plats och sätter sedan tillbaka avloppspluggen och drar åt den med skiftnyckeln. Se till att inte dra åt för hårt eftersom det kan orsaka skador på båda delarna!

Slutsats

Att byta oljefilter i en traktor eller hjullastare behöver inte vara svårt om du vet vad du gör! Med de här enkla stegen som lagts fram här i det här blogginlägget borde även nybörjarmekaniker kunna få sina maskiner att fungera smidigt igen snabbt och enkelt utan att behöva betala någon annan för dyra arbetskostnader. Så nästa gång din maskin behöver ett oljebyte – du vet hur du gör det själv!