Professionellt gym hemma eller på jobbet

Att inrätta ett professionellt gym hemma eller på jobbet är nu enklare än någonsin med rätt gymutrustning. Det är en praktisk lösning då det kan vara svårt att hitta tid för träning. eller att gå till gymmet innan eller efter jobbet. Framförallt om du pendlar långa sträckor eller arbetar långa arbetsdagar.

Som tur är kan du med lite planering och resurser enkelt inrätta ett professionellt gym både hemma och på jobbet. Med rätt gymutrustning sparar du tid på träningen och får mer gjort i din träningsrutin. Nu kan du enkelt bygga ett professionellt gym hemma eller på jobbet utan att det för den skull kostar för mycket.

Viktig att tänka på när du väljer gymutrustning för ditt hemmagym

Det första steget i att bygga upp ett professionellt gym är att samla ihop all nödvändig utrustning. Om du börjar från grunden behöver du saker som en skivstång, bumpers, rack, gymgolv och en lagom tung kettlebell.

HEX hantlar är avgörande för alla typer av styrketräningsträningsrutiner eftersom dessa går att använda till mycket. HEX hantlar och hantlar överlag bidrar även till att du effektivt kan bygga upp en bra och balanserad grundstyrka.

Bumpersplattor är också viktiga eftersom de hjälper till att skydda golvet från skador som orsakas av tappade vikter. Dessutom ger hyllor stabilitet när du utför övningar som knäböj och bänkpress. Kettlebells är ett riktigt bra träningsredskap för att snabbt bygga upp både styrka och kraft effektivt.

Hur du enkelt kan lägga in ett professionellt gymgolv hemma

Nästa steg är att välja gymgolv som uppfyller dina behov. Det kan vara allt från skumgummimattor som ger dämpning för tyngdlyftningsövningar till gummimattor som isolerar mot buller och vibrationer från tappade vikter.

Skummattor är också bra för att ge grepp under dynamiska övningar som burpees eller till och med dämpande vid olika typer av inomhusklättring. Traditionella gym mattor ger oftast inte samma dämpning som gymgolv gör. Ett gymgolv slits inte på samma sätt som en enklare gymmatta gör och ett gymgolv kommer att skydda dina golv mot skador orsakade av tappade vikter.

Bygg ditt professionella gym hemma eller på jobbet

När du väl har samlat ihop all din nödvändiga utrustning – hantlar/bumpers/ställ/golvmattor/kettlebell – kan du börja bygga ditt professionella gymutrymme. Börja med att fundera över var varje utrustning ska placeras. Kommer du att ha tillräckligt med utrymme för ett rack? Finns det några väggar eller dörrar som behöver skyddas mot att vikter faller ner?

Se till att din gymutrustning passar bra in i det avsedda utrymmet, innan du börjar med några träningsrutiner. På så sätt kommer gymutrustningen hålla bättre och kommer inte skadas eller flyttas runt under träningen.

Om du monterar fast delar som riskerar att flyttas runt så kan detta i många fall även underlätta och öka ytterligare säkerheten när du tränar. Se samtidigt alltid till att det finns gott om utrymme mellan delarna så att ingen snubblar över dem när du tränar.

Skapa ett hemmagym eller företagsgym som inbjuder till träning

Till sist, lägg till eventuella detaljer som speglar eller väggdekorationer för att få det att kännas som en mer inbjudande miljö där du och dina anställda faktiskt vill träna. Det behöver inte vara svårt eller dyrt att skapa ett gym av professionell kvalitet både hemma och på jobbet. Framförallt om du vet vilka delar av utrustningen, som behövs för att skapa framgångsrika träningspass.

Genom att investera i saker som hantlar/bumpers/ställ/ golvmattor/kettlebells kan du se till att alla som använder detta utrymme har allt de behöver när de tränar på ett säkert sätt. Utan att för den skull skada sin omgivning på grund av att de tappar vikter av misstag. Vilket annars kan leda till onödiga personskador. Om du dessutom installerar ett ordentligt gymgolv kommer du att skydda inte bara golven utan även dig själv när du tränar.