Material som lämpar sig bäst för vattenskärning jämfört med laserskärning

Det finns några faktorer att ta hänsyn till när du väljer mellan vattenskärning och laserskärning. De två viktigaste faktorerna är materialtypen och materialets tjocklek. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vilka material som lämpar sig bäst för varje typ av skärningsprocess.

Vattenskärning lämpar sig bäst för material som inte är värmekänsliga och som tål högt vattentryck. exempel på sådana material är aluminium, rostfritt stål och titan. Vattenskärning lämpar sig också väl för tjocka material, eftersom vattenstrålen kan tränga igenom materialet lättare än en laserstråle.

Laserskärning lämpar sig bäst för tunnare material som är värmekänsliga. Exempel på sådana material är akryl, trä och papper. Laserskärning lämpar sig också väl för mycket exakta skärningar, eftersom laserstrålen kan fokuseras till en mycket liten diameter. Dessutom ger laserskärning mindre spillmaterial än vattenskärning, eftersom laserstrålen förångar materialet som skärs i stället för att spränga bort det med högtrycksvattenstrålar.

Vilken typ av skärning är bäst för ditt projekt?

Det beror på materialet och materialets tjocklek. Om du är osäker är det alltid bäst att rådgöra med en professionell person som kan ge dig råd om den bästa metoden för ditt specifika projekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *