Planera inför nästa års poolbygge i trädgården

Det må vara slutet av oktober, men det betyder inte att det är för sent att börja planera för nästa års poolsäsong! Faktum är att nu är den perfekta tidpunkten för att börja undersöka och beställa din pool så att du kan vara redo att hoppa i så fort vädret värms upp. Det finns många olika typer av pooler att välja mellan, men en som ofta rekommenderas i det nordiska klimatet är en thermopool. En thermopool håller vattentemperaturen längre, vilket innebär att du kan förlänga poolsäsongen med 1-2 månader.

Naturligtvis finns det även andra faktorer att ta hänsyn till när man väljer pool. Nedan går vi igenom några av de viktigaste sakerna att tänka på så att du kan fatta det bästa beslutet för ditt hem och din familj.

Vad man bör tänka på när man väljer en pool

Det finns många saker att ta hänsyn till när du väljer en pool – men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa dig! Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på:

1. Budget: Det är därför viktigt att fastställa en budget innan du börjar handla. Se till att du räknar in saker som installationskostnader, löpande underhållskostnader och kostnaden för eventuella nödvändiga säkerhetsfunktioner (t.ex. stängsel)

2. Storlek: Storleken på din pool bestäms av hur mycket utrymme du har till förfogande och hur många personer du vill ha plats för. Om du har en liten bakgård kan du överväga en pool ovan jord eller en uppblåsbar pool

3. Form: Det finns många olika former och storlekar på pooler – så vilken är rätt för dig? Det beror verkligen på dina personliga preferenser och hur du planerar att använda poolen. Om du vill ha en pool som är idealisk för att simma varv, vill du ha en lång och smal rektangelform. Om du däremot vill ha en pool som är mer lämpad för avkoppling och umgänge är en fyrkantig eller cirkulär form bättre

4. Djup: De flesta pooler har ett djup på mellan 1 meter och 2 meter. Djupet på din pool bestäms av hur långa alla i din familj är – du vill inte att någon slår huvudet i botten!

5. Material: Materialet som din pool är tillverkad av påverkar också priset och hållbarheten. Till exempel tenderar betongpooler att vara dyrare än glasfiber- eller vinyllinerpooler – men de tenderar också att hålla längre.

6. Plats: Ett annat viktigt övervägande är var du ska placera din pool. Om du bor i ett område med många träd måste du ta hänsyn till saker som löv och skräp som faller ner i vattnet. Du bör också tänka på om du vill att poolen ska vara synlig från gatan eller gömd i din oas på bakgården.

Pooler är ett utmärkt sätt att njuta av sommarmånaderna – men de är också en stor investering! Genom att ta dig tid nu att göra din research och ta reda på vilken typ av pool som är rätt för dig kan du vara säker på att nästa sommar blir ännu roligare och mer avkopplande än någonsin tidigare! Så vad väntar du på? Börja planera redan i dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *