USAs flagga, kort information

Den amerikanska flaggan, även känd som ”stars and stripes”, pågrund av alla stjärnor och ränder som återfinns på flaggan och blev då uppkallad efter dess utseende. Det finns då 50 stjärnor som representerar de nuvarande 50 delstaterna i USA och 13 ränder som representerar de amerikanska delstaterna som fanns ursprungligen. Flaggans slutliga utseende antogs den 4e juli 1960.

Huvudmotivet för flaggan definierades under självständighetskriget, men har ändrats sedan 26 gånger. Anledningen till att flaggan ändras är att nya stjärnor läggs till för varje ny amerikansk stat. Inledningsvis trodde man att nya ränder skulle läggas till flaggan för varje nytt tillstånd, liknande stjärnor, men man trodde att ökande antal ränder skulle förstöra flaggdesignen. .. År 1818 beslutade kongressen att lägga till endast 13 band och en stjärna per ny stat. Det fanns inga restriktioner för hur man visar stjärnor på flaggan, idag fastställer den amerikanska presidenten det. När nya stater tillkommer kommer stjärnor att läggas till den
juli, USA: s självständighetsdag.

Andra flaggor inom USA

Inom USA finns det inte bara den amerikanska flaggan, det även flaggor för varje delstat, så totalt så finns det i dagsläget 51 flaggor, då är ”stars and stripes”-flaggan inräknad. Egentligen, kan man räkna det till 52 om man räknar med sydstatsflaggan, även kallad för rebell flagga. Denna flagga är väldigt populär i den södra delen av Amerika och i Sverige så förknippar man den flaggan med den populära raggarkulteren i olika delar av landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *