Vindstrutar och flygdrakar

Att var ute på sommaren är något man verkligen måste ta vara på. En rolig sak du kan göra antingen själv eller med dina barn på sommaren är att flyga drakar. Det är något som människor älskat i flera århundraden och kommer älska i många år till. Flygdraken uppfanns i Kina för 1500 år sedan och har använts både som leksak och till en mängd andra saker sedan dess. Det finns tusentals olika variationer av drakar som idag både används till lek samt har viktiga syften.

Drakar används till exempel i olika meteorologiska mätningar. Detta är för dem är enkla att få upp långt i luften för att sedan mäta till exempel regn, vind och luftfuktighet. Vindstrutar är en annan variant av drakar som ofta används för att snabbt och enkelt kunna se hur mycket det blåser. Dessa ser man ofta på flygplatser för att man snabbt ska kunna se om det är rätt vind för att lyfta.

Om du nu då är sugen på att köpa en drake eller vindstrut ska du kolla in Drake. Drake.nu har ett stort sortiment av drakar i alla olika former och storlekar du kan tänka dig. De har allt från stora vindstrutar till små leksaksdrakar till barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *