Lustgasens användningsområden

Lustgas kan användas till många olika saker i väldigt olika situationer. Om du skulle fråga en kock om vad man använder lustgas till så kommer han säga till gräddsifon såklart. Men om du frågar en festglad ungdom lär dom säga något helt annat. För lustgas har använts som en partydrog i Storbritannien under en väldigt lång tid och blir allt större i Sverige också. Lustgas är helt lagligt och har sålts på flera nattklubbar i Göteborg. Då säljs den i ballonger som du sedan andas in.

Vad är lustgas?

Men vad är lustgas egentligen. Jo, lustgas har den kemiska formeln N2O då den är uppbyggd på en syreatom och två kväveatomer. Gasen får din hjärna att slappna av och inte känna lika mycket smärta. Detta gör den väldigt effektiv vid läkemedelssyften, exempelvis förlossningar. Du får också lättare att andas om du andas in lustgas.

Lustgas går att köpa i stora tuber eller som man vanligtvis ser den i mindre patroner. För att fylla upp en större mängd ballonger är det vanligast att köpa de stora tuberna men vid matlagningssyfte använder man vanliga patroner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *