Viktigt när du väljer ryggsäck

Ryggsäckar är ett praktiskt hem för utflykter. Den ska rymma allt du behöver och ändå kunna bära den över stockar och stenar. Vi hjälper dig att hitta rätt modell och designa den korrekt.

Tänk på dina behov

Tänk innan du går till affären. Vilka miljöer och aktiviteter ska din ryggsäck vara lämplig för? Hur långt brukar du gå och hur många väskor vill du ha med? Det är stor skillnad mellan en tältresa till Sarek och en weekendresa runt sommar-orten, till weekendresan finns exempelvis weekendväskor och till tältresan finns det större väskor med mer fack och utrymme. Och kom ihåg, ingen ryggsäck är perfekt. När du väljer en modell som passar för olika situationer måste du vara beredd att kompromissa.

Viktiga funktioner

Tänk på vad du behöver för din ryggsäck. Behöver du ett regnskydd? Vill du höja och sänka huvudet? Vill du kunna öppna den främre ryggsäcken? Vill du ta bort topplocket och fästa det på frontpanelen? De flesta ryggsäckar har en mängd olika funktioner. Det är viktigt att tänka på vad som är viktigast för dig. Butiksexperterna hjälper dig gärna med tips och råd.

Är det en väska?

Återigen, tänk på en funktion. Enkel ryggsäck utan stora sidfickor som är praktiska för att kliva av och på bussar och tåg. Lätt att förvara. Men om du reser i bergen i några dagar kan du enkelt bära din kikare, kamera, utsäde eller regnrock på sidan och framfickan. Gå igenom den övre eller främre luckan. Ytterpåsen kan också hjälpa till att fullfölja beställningar och paketorder. En funktionell ryggsäck är mer än bara en ryggsäck när man tänker efter.

Vad är den exakta storleken?

I allmänhet kan ryggsäckar delas in i tre kategorier. Väskor med en kapacitet på 20 till 40 liter är lämpliga för dagsutflykter. Om du reser eller vandrar bör du välja en 40-60 liters påse. För mycket långa äventyr där du behöver bära mat, tält och andra redskap krävs en ryggsäck med en kapacitet på 60-120 liter. Det finns modeller med olika storlekar, eftersom fysik och höjd också är inblandade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *